Očala z dioptrijo so se do danes kupovala na enak način, kot pred sto leti. V optiki si izbral okvir, pokazal recept, pustil kavcijo, se čez tri ali štiri dni vrnil, jih plačal in odšel z novimi očali.

Če si po nekaj dneh nošenja ugotovil, da te očala morda tiščijo ali se ne prilegajo dobro nosu (razlika je, ko jih preizkusiš v optiki le za nekaj sekund, ali pa jih nosiš cel dan), ni bilo več možno karkoli spremeniti.  Ostal si z dragimi očali, ki niso zadovoljile tvojih pričakovanj.

Odločili smo se to spremeniti in ljudem dati moč odločanja na podlagi dejanske uporabe. Očala nosimo stalno in brez njih smo nekateri v vsakdanjem življenju lahko zelo omejeni. Niso samo modni dodatek, so pripomoček brez katerega veliko ljudi sploh ne more nemoteno delovati. Zakaj bi tako pomembno stvar kupovali na tako neprijazen način?

Trenutno (april 2021) naša očala nosi približno 4400 ljudi, kar je dovolj, da smo že zbrali nekaj povratnih informacij, ki so potrdile naši domnevi:

  1. očala zares začutiš šele po nekajurnem nošenju. Tista, ki se ti na prvi občutek zdijo dobra, se lahko že po dnevu nošenja izkažejo drugače; na nosu ne »sedijo« dovolj dobro, lahko so pretežka, preozka…

  2. s preizkusom več parov očal je izbira lahko drznejša. Klasični črni okvirji so stalnica že od nekdaj. Z njimi skoraj ni mogoče zgrešiti. A zakaj ne bi pokazali malo več izvirnosti? V veliko veselje mi je, ko od stranke slišim, da je izbrala tista očala, za katera je pred tem mislila, da jih sigurno ne bo, a so jih vsi pohvalili in se z njimi dobro počuti.

Ničesar ne nosimo pogosteje od očal. Čevljev nimamo samo enih, hlač prav tako ne, da o majicah in o nakitu ne govorimo. Ne samo da korekcijska očala nosimo vsak dan, neprestano so tudi na očeh okolice. So del naše osebnosti in zato je toliko pomembneje, da jih pred nakupom lahko preizkusimo za dlje kot le nekaj trenutkov.

Pri Della Spini si lahko izbereš tri najljubše okvirje. Vanje bomo vgradili tvoje dioptrijske leče in ti jih poslali na preizkus. Nato imaš en teden časa za odločitev. Tista očala, v katerih se dobro počutiš in so ti všeč, zadržiš, preostala vrneš. Če ti nobena ne ustrezajo, lahko brez težav vrneš vse tri pare. In to popolnoma brezplačno; tudi poštnino v obe smeri krijemo mi. Očala kupiš in plačaš šele, ko si prepričan, da je to, to.